Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonočnění

1. 4. 2018

Velikonočně

Tak prý nám EU zakáže pomlázku. No však konšelé z Bruselu mají recht. Ona je to věru násilná tradice. Jak na to má kulturní Evropa hledět, když k nám do domovů, ba i do ložnic, vtrhnou muži s pomlázkou a šlehají nás hlava nehlava, zadek nezadek. Někdy dojde i na holou kůži a v tom lze jasně vidět lascivní sexuální podtext.

Doufám, že časem dojde i na další brutální tradice, které nás násilně ovlivňují. Tak třeba Vánoce. Ono se to zdá jako nevinný křesťanský svátek, ale podívejte se na to z pohledu ženy, která pod tlakem měsíc dopředu peče, gruntuje a prodírá se obchody, aby pro rodinu našla vhodné vánoční dárky. Víte, kolik násilí v tom je ? A což takoví muži, kteří by se raději natáhli na gauč a podívali se na hokej. Ti jsou nuceni sedět u štědrovečerní tabule a poslouchat děti, pod jejichž šmidláním kvílejí housličky parodii na Tichou noc.

Takže, pantátové z Bruselu, co vy na to, nezrušíme i Štědrý večer ? Ale to není všechno. Já bych zrušila i:

Silvestr - když vynechám čínskou menšinu, která slaví svůj vlastní začátek nového roku, tak trpí všechna zvířata i kardiaci pod kanonádou rachejtlí, petard a bumajzlí

Školní docházku - co si budeme namlouvat, školní výuka je násilím na dětech jako hrom

Valentýna - je to násilné slavit lásku zrovna v tento jeden vyhraněný den

1. Máj - meze jsou ještě studené, je to o zánět ledvin

Taky bych zakázala volby. Všichni víme, kam to letos vedlo. Navíc si myslím, že Brusel ví daleko lépe než my, co je pro nás dobré.

Ale dokud ta pomlázka je ofiko povolená a nehrozí za to žalář, užijte si krásných velikonočních svátků a zítra přeji nádhernou českou pomlázku. Letos jsme sice doma v Tullnu, ale symbolicky se bude šupat i u nás. A věřte nebo ne, já se na to těším.


dscn7151.jpg